Aikataulu

(HUOM! Pilatestunneille ilmoittautuminen --> www.spiraali.info/palvelut/pilateshealth)

(13.8.2018)

Klo

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sunnuntai
10.00

Naisten ohj. kuntosali 75' (Maija)

Miesten ohj. kuntosali 75'   sekarynmä (Antti)

Naisten ohj. kuntosali  75' (Maria/Maija)

11.15

Rouvapilates

3.9. alk

Herrasmiespilates

6.9. alk.

16.45

PilatesAlkeet

20.8. alk.

PilatesJatko

23.8. alk.

17.15

Reisi-Vatsa-Pakara

(Sanna)

17.30

JammaJamma 

(Maija)

LesMills BodyAttack/BodCombat

(Veera/Maija)

17.45

Voimapilates 55'

22.8. alk.

18.00

Step + Core

(Maija)

LesMills BodyCombat

(Maija)

18.10

LesMills BodyAttack (Veera)

18.25

JammaJamma 45' (Sanna)

18.30

Reisi-Vatsa-Pakara

(Maija)

Spiraali CrossTraining (Jyrki)
19.10

Tehotreeni

(Maria/Maija)

19.15

Miesten ohj. kuntosali

(Antti)

Naisten ohj. kuntosali 75'

(Maija)

Kehonhuoltotunti

(Maija)

19.40

PilatesJatko

21.8. alk.

Ohjattujen tuntien kesto on 1 h, ellei toisin mainita.

Tuntikuvaukset

Less Mills -tunnit

Body Combat

BodyCombat on nopeatempoinen ja tehokas tunti, jossa yhdistellään tekniikoita erilaisista itsepuolustuslajeista kuten nyrkkeilystä, karatesta, chi'stä, taekwondosta ja potkunyrkkeilystä. Tunnit koostuvat erilaisista sarjoista, jotka kestävät aina yhden vauhdikkaan ja mukaansa tempaavan kappaleen verran.

Body Pump

BodyPump on tehokas lihaskuntotunti, jossa voimatangon ja painojen avulla saadaan monipuolinen treeni koko keholle. Tunnit eivät sisällä monimutkaisia askelsarjoja tai koreografioita, joten pääset helposti alkuun ja huomaat tulokset nopeasti. Jokainen osallistuja voi valita käyttämänsä painot omaan kuntoonsa ja tasoonsa sopiviksi - tämä helpottaa lajin kokeilua ja oikeiden liikeratojen harjoittelua entisestään.

Body Balance (tauolla)

BodyBalance on tunti, joka yhdistelee liikeitä joogasta, tai chistä ja pilateksesta. Les Mills BodyBalance parantaa kehosi liikkuvuutta, tasapainoa sekä lisää lihasten voimaa. Rentoutumisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäksi tunnilla keskitytään myös psyykkiseen hyvinvointiin.

Voit osallistua tunnille vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta vastaavanlaisesta harjoittelusta. Ohjaajamme opastavat ja neuvovat harjoitusten tekemisessä, mikä helpoittaa lajin kokeilua ja madaltaa aloituskynnystä.

Body Attack

BodyAttack on aerobista kuntoa kohottava treeni, joka parantaa myös voimaa ja kestävyyttä. Tunti koostuu tehokkaista intervalliosuuksista, joissa kuntoa kohottavat liikkeet vuorottelevat funktionaalisilla voimaa ja vartalon hallintaa kehittävillä liikkeillä. Dynaamiset liikkeet ja energinen musiikki motivoivat asikkaita pääsemään oman treeninsä tavoitteisiin.

Tunti sopii sinulle, jos haluat tulla vahvemmaksi, kohottaa kuntoa, kuluttaa energiaa tai kehittää kestävyyttä. Liikkeiden vaihtoehtoiset suoritustavat tekevät BodyAttack-tunnista sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin kävijöille sopivan.

Cx Worx (tauolla)

CXWorx on 30 min kestävä tehokas keskivartalotreeni. Joissakin liikkeissä vahvistetaan yhtä keskivartalon lihasta kerrallaan ja toisissa liikkeissä useammat lihasryhmät työskentelevät yhdessä. Kyseessä on siis varsin kokonaisvaltainen treeni keskivartalolle ja kehon tärkeille tukilihaksille. Liikkeiden vaihtoehtoiset suoritustavat tekevät CXWorx-tunnista sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin kävijöille sopivan.

Sh'Bam (tauolla)

Sh'Bam on tanssillinen ja koreografiallinen tunti, joka koostuu "kuumista" liikkeistä, listahiteistä ja uudelleen miksatuista vanhoista suosikkibiiseistä 12 kappaleen verran. Tällä tunnilla saa pitää hauskaa ja antaa oman sisäisen tähden loistaa. Jokainen voi valita itselleen sopivat vaihtoehdot liikkeistä.

Muut tunnit

Kahvakuula

Kahvakuulatunnilla treenaat yhden lihaksen sijasta useaa lihasryhmää kerralla. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista, liikepattereista ja venyttelystä. Tunti on tehokas, mutta se ei sisällä askellusta tai koreografiaa. Tunnilla käytetään välineenä 6-16 kg kahvakuulaa. (Oman kuulan/kuulat voi myös ottaa mukaan.)

Spin

Spin on sisäpyöräilytunti, joka soveltuu erinomaisesti sekä harrastusta aloitteleville että konkareille. Jokainen polkee tunnilla oman kunnon ja tunnon mukaisesti säätämällä itselleen sopivan vastuksen. Vastusta säätämällä voit tehdä tunnista hyvinkin rankan treenin tai vaihtoehtoisesti palauttavan ja kevyemmän harjoituksen.

Energinen ja mukaansa tempaava musiikki ja tsemppaava ohjaaja luovat vaihtelevan spinning-maaston tunnille. Spinning on myös nivelystävällinen liikuntamuoto, sillä se kuormittaa niveliä vähemmän kuin moni muu liikuntalaji.

Ohjattu kuntosali

Ohjattu kuntosali naisille ja miehille on helppo ja turvallinen tapa aloittaa kuntosaliharjoittelu. Jokaisen tunnin alussa käydään liikkeet ja niiden suoritustekniikat läpi ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Harjoittelu suoritetaan niin sanottuna kiertoharjoitteluna. Tällä tunnilla jokainen pystyy tekemään omaan tahtiin ja oman kuntonsa mukaan tehokkaan kokovartalotreenin. Lopussa venyttelyt.

RVP

RVP (reisi-vatsa-peppu) -tunti on tehokas "täsmätunti" reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, tehokkaan lihaskunto-osuuden sekä venyttelyn. Tunti sopii kaikille lihaskuntoharjoittelusat pitäville.

Kehonhuoltotunti

Kehonhuoltotunti sisältää lyhyen lämmittävän osuuden jossa hyödynnetään osaksi pilatesharjoittelun pääperiaatteita. Koko kehon lihaksisto käydään tunnilla rauhallisesti ja monipuolisesti läpi. Tunnin huollon jälkeen olo on rentoutunut, mieli levollinen sekä lihaksiston kireydet vähentyneet. Tämä tunti sopii kaikille kehon huollosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Street Workout

Street Workoutissa harjoittelu tapahtuu lähes pelkästään oman kehon painolla. Yhden Street Workout-tunnin aikana voidaan käydä läpi joko koko kroppa tai vaihtoehtoisesti keskittyä enemmän vain muutamaan lihasryhmään. Street Workout sopii kaikentasoisille liikkujille, sillä kaikista liikkeistä löytyy variaatioita helposta vaikeaan.

Street Workoutissa tutuiksi tulevat ainakin erilaiset etunojapunnerrus-, kyykky- ja pystypunnerrusvariaatiot sekä useat keskivartalon lihaksiston liikkeet. Lisäksi liikkeitä tehdään paljon leuanvetotangolla, renkailla ja nojapuilla sekä puolapuilla. Kyseinen treenimuoto kehittää niin lihaskuntoa, tasapainoa kuin liikkuvuuttakin. Mukaan tunnille tarvitaan vain paljon iloista mieltä ja rohkeutta tutustua uusiin liikkeisiin.

JammaJamma

JammaJamma on hauska ja tehokas tanssillinen tunti, jonne uskaltautuu mukaan milloin tahansa. Tunnilla nautitaan monipuolisesta musiikista ja tanssitaan eri musiikkityylien inspiroimien liikkeiden ja fiiliksen mukaan. Jokainen tanssii omalla tasollaan, joten ei ole väliä vaikka olisit vasta-alkaja. JammaJamma saa sinut ihastumaan tanssin maailmaan ja antaa iloista energiaa koko viikoksi. Asiakkailla on myös mahdollisuus vaikuttaa tunnilla soitettavaan musiikkiin. Kerro rohkeasti kappale-ehdotuksesi ohjaajalle, niin saatat jo seuraavalla kerralla päästä tanssimaan suosikkikappaleesi tahtiin.

Hiit 30'

Hiit on koko kropan intensiivitreeni, jossa treenataan korkealla sykkeellä tehokkaiden ja yksinkertaisten liikkeiden kera. Treeni kehittää lihaskuntoa, hapenottokykyä ja ketteryyttä. Kukin tekee liikkeet oman kunnon mukaan ja omaan tahtiin patteriharjoituksena. Ei sisällä koreografioita.

Spiraali Cross Training

Spiraali Cross Training on tunti jossa yhdistellään voima-, kestävyys-, ja kehonpainoharjoittelua monipuolisella tavalla. Tunneilla hypitään, juostaan, käytetään kahvakuulia, levytankoja, käsipainoja sekä oman kehon painoa (kaikkiin liikkeisiin saatavilla myös helpotetut vaihtoehtoliikkeet tarvittaessa). Spiraali Cross Training sopii kaikille iästä ja kuntotasosta riippumatta, sillä tempoa tunneilla voit säädellä oman tasosi mukaan. Ei sisällä askelsarjoja.

Voimapilates

Voimapilates on kaikille sopiva koko kehon lihaksistoa sekä ennen kaikkea, keskivartalon syviä vatsa- että selkälihaksia sekä pieniä tukilihaksia, vahvistava tunti. Pilates- harjoitteet kiinteyttävät ja vahvistavat kehoa kauttaaltaan, kehittävät tasapainoa, kehonhallintaa sekä koordinaatiota.

Joillain tunneilla harjoitteita saatetaan tehostaa käyttämällä esim. käsipainoja, vastuskuminauhoja tai keppejä, joiden avulla liikkeiden voimaa voidaan lisätä tai harjoitteita vastavuoroisesti myös helpottaa. Ohjelma parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistösi kuntoa ja saat siitä hyötyä myös muihin lajeihin, kuten yksilölajeihin esim juoksuun, hiihtoon, pyöräilyyn sekä kuntosaliharjoitteluun. Ohjaajana toimii koulutettu PilatesHealth -ohjaaja.

Kahvakuula­cirquit

Kahvakuulacirquit on koko kehon lihaksistoa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa kohentava harjoitusmuoto. Helpot, mutta tehokkaat kahvakuulaliikkeet tehdään kiertoharjoitteluna ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella ja kannustuksella. Lisänä tunnilla saattaa olla myös joitakin omankehonpainoliikkeitä, mutta pääpaino tunnilla tehtävissä liikkeissä on kahvakuualla.